Arhiv vseh učenj, ki so bila posneta v Krščanski cerkvi Kalvariji od leta 2013

Na tej strani je zbran arhiv svetopisemskih učenj od začetka leta 2013. Učenja se vrstijo po kronološkem redu od zadnjega objavljenega, do čisto prvega, če bi želeli iskati tako daleč nazaj. Razpored v arhivu učenj ni narejen po specifičnih temah ali knjigah Svetega pisma. Če jih želite iskati razporejene, pojdite v MENI. Učenja, posneta pred koncem leta 2017 so na voljo samo v avdio obliki. Žal nam tudi v nekaterih novejših učenjih občasno iz posnetkov ni uspelo narediti video oblike.

Ne glede na to, si želimo, da vas spodbudijo, izgradijo in navdihnejo za pravo krščansko življenje, ko sledite Jezusu, vašemu Gospodu in Odrešeniku.

David postane kralj
(2. Samuelova knjiga 1:1-5:5)

Aleš Lajlar, 5. oktobra, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

David se je po zelo temačnem obdobju, ko je živel pri Filistejcih šestnajst mesecev, končno vrnil nazaj k Bogu. To je naredil takrat, ko je skoraj izgubil vse in edini, ki mu je lahko pomagal, je bil Bog. David ga je v svoji stiski klical in njegov nebeški Oče se je odzval. Sedaj pa je nastopil čas, da David stopi v vlogo kralja, za katero je bil maziljen kakšnih 15 let nazaj. Vendar David ne vzame kraljestva na silo, ampak prepusti Bogu, da on to uresniči ob svojem času in na svoj način. Ljudstvo se mora samo odločiti, da bo postal njihov kralj.
Prav tako se tudi Davidov sin Jezus, nikoli ne bo vsilil v naše življenje, vendar bo počakal, da mu odpremo življenje in ga prosimo, da postane naš kralj. Vprašanje, ki pa se nam postavi je; ali bo Jezus kralj samo v majhnem delu našega življenja (kot je bil David kralj v Hebronu za sedem let), ali mu bomo predali vajeti in ga povabili, da vlada nad našim celotnim življenjem?

Prisluhni ali prenesi učenje

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« Davidovi vzponi in padci, preden postane kralj Zmagovito življenje v Jezusu »