Janez, znan kot apostol katerega je Jezus ljubil, ima resnično veliko za povedati o ljubezni v svojem prvem pismu. Ključne vrstice najdemo v 4 poglavju, kjer Janez pravi:

Bog je ljubezen, in tisti, ki ostaja v ljubezni, ostaja v Bogu in Bog ostaja v njem… Če kdo pravi: »Ljubim Boga,« pa sovraži svojega brata, je lažnivec. Kdor namreč ne ljubi svojega brata, ki ga je videl, ne more ljubiti Boga, katerega ni videl. (1 Jan. 4, 16 in 20 SSP)

Ljubezen se vedno razdaja, kot vidimo to preko Jezusovega življenja, katerega Janez izpostavi na začetku svojega pisma. Pismo pa prav tako vključuje tudi kar nekaj drugih svaril in spodbud, kako naj kristjan živi v luči polno življenje, ter zavrže stvari tega sveta: poželenje mesa, poželenje oči in napuh življenja.

celotna serija 1. Janezovega pisma na youtube kanalu
Celotna zbirka avdio učenj na Google Drive-u

Za enkratno predstavljen pregled celotnega pisma, smo dodali kratek, jedrnat in izredno poučen posnetek, ki ga je pripravil Bible Project. V kolikor predvajate posnetek tukaj, so zraven vključeni slovenski podnapisi.*

* V primeru, da podnapisi slučajno niso slovenski, kliknite na Nastavitve na YouTube playerju, ter pri Podnapisih pojdite na dno menija, kjer piše: Samodejni prevod. Tam poiščite jezik Slovenščina in bodo delovali.

Pregled: 1-3 Janezovo pismo

Povzetek 1-3 Janezovih pisem, ki ga je pripravil Bible Project.

Zato molim, da bi se vaša ljubezen ojačala in poglobila, ko bolj in bolj spoznavate Božjo voljo in se ravnate po njej.

Apostol Pavel (Filipljanom 1,9 ZNZ)

Pri vsem, kar delate, se varujte godrnjanja in nezadovoljstva, kajti s tem ste slab zgled drugim.

Apostol Pavel (Filipljanom 2,14 ZNZ)

Postalo mi je namreč jasno, da nima nobene vrednosti, če primerjam z neprecenljivo vrednostjo spoznanja Jezusa Kristusa, mojega Gospoda. Vse sem vrgel proč in mi ne pomeni prav nič, da bi lahko obdržal Kristusa.

Apostol Pavel (Filipljanom 3,8 ZNZ)

Vse, kar Bog od mene želi, sem pripravljen storiti, zaradi Kristusa, ki mi daje potrebno moč.

Apostol Pavel (Filipljanom 4,13 ZNZ),