TABORI

Že vrsto let se trudimo izboljševati družbo in prinašati dobro novico evangelija v okolje, kjer živimo in služimo. To počnemo tudi z našimi poletnimi tabori. Otrokom in najstnikom ponujamo zabaven in zdrav način preživljanja prostega časa, ob katerem se lahko razvijajo v bolj odgovorne, duhovne in zrele osebnosti.

Fusion Celje tabor

Vrhunec Fusion leta je poletni tabor, ki poteka v začetku poletnih počitnic. Na njem se nam pridruži tudi ekipa iz Nashvilla v ZDA, ki močno popestri celotno dogajanje. Skupaj se naučimo zapeti in zaigrati 10 pesmi, ki jih na koncu tabora predstavimo na koncertu ali dveh. Mladi se lahko na taboru naučijo igrati različne inštrumente, peti ali celo dirigirati.

Vsak večer imamo večerni program, kjer pojemo pesmi in poslušamo “čveke”. V tem delu se pogovarjamo o krščanskih vrednotah ter na splošno o življenju in o Bogu. O podobnih temah se pogovarjamo tudi v diskusijskih skupinah.

Na našem YouTube kanalu lahko najdete utrinke iz naših taborov, kjer se vsako leto res neskončno zabavamo.

POGLEJ SI naše FUSION posnetke

Angleški tabor za mlade

Na naših taborih imamo učitelje in pomočnike, ki so naravni angleški govorci (v večini primerov so to Američani), saj na takšen način otroci res izkusijo pristnost jezika.

Pri učenju so otroci razdeljeni v razrede glede na njihovo znanje angleškega jezika. Veliko angleškega pogovora poteka izven učilnic, saj želimo otrokom in najstnikom ponuditi zabaven in ne tradicionalen način učenja angleščine.

Po učenju se sprostimo z glasbo. Nato imamo Svetopisemsko lekcijo, ob kateri se pogovarjamo o raznovrstnih tematikah, perečih in zanimivih za njihova leta. Nazadnje se razdelimo v manjše skupine in damo priložnost vsakemu, da pove svoje mnenje in kaj vpraša.

Sledi kosilo… ki se včasih zdi, da je najljubši del tabora za večino otrok. Popoldan uživamo ob tematskih dejavnostih, kjer se predvsem igramo, tekmujemo, zabavamo, ob čemer se seveda trudimo, da čim več govorimo angleško.

Royal Ranger tabor

V Sloveniji imamo 5 rodov Royal Rangerjev. Čeprav smo močno razpršeni, med seboj dobro sodelujemo, saj vsako leto preživimo skupni poletni tabor. Na njem otroci rastejo v svoji samostojnosti in krepijo svojega duha. Starejši, kot postajajo, bolj samostojno si morajo postaviti šotore za spanje, skupni prostor z delovno postajo (mizo) in kuriščem, kuhati in pomivati posodo, držati red in čistočo… Ob vsem tem pa izkušajo naravo z veslanjem po reki, spuščanjem po leteči lisici (samostojno izdelan zip line), plezanjem po skalah in spuščanjem po vrvi, orientacijskimi pohodi… vsem, kar nam lokacija pač omogoča. Ker je duhovna rast velik del našega druženja, ob vsem tem tudi spoznavamo Božjo besedo, slavimo Boga in poglabljamo svoj osebni odnos z njim. Tako iz otrok vzgajamo odgovorne in samostojne osebe in voditelje.

Royal rangers skupina na facebooku

Drugi tabori po Sloveniji

Ker smo del Kristusove Slovenske cerkve, sodelujemo, obiskujemo in se povezujemo tudi z drugimi evangelijskimi cerkvami in njihovimi tabori, konferencami ter ostalimi aktivnostmi. Blagoslovljeni smo, ker lahko s pomočjo drugih bratov in sester, najdemo za vsakogar nekaj primernega, da lahko raste v svoji duhovni širini in poglablja svoj odnos z Gospodom. Tukaj so povezave do ostalih dogodkov po Sloveniji:

EVANGELIJ.SI DOGODKI IN TABORI

Želiš več informacij o taborih?

Vpiši svoje ime, svoj email in kaj te zanima, ter bo eden izmed naših vodji, stopil v kontakt s tabo z več informacijami.