Kako se je začelo?

Vsaka cerkev ima svojo zgodbo. Naša se je začela leta 1992, ko je skupina Američanov obiskala Slovenijo in teden dni govorila ljudem o evangeliju. Joy Gerry je v naslednjih nekaj letih s svojo družino in skupinami misijonarjev s Havajev pogosto obiskovala Slovenijo in še naprej pripovedovala mladim o Kristusu.

Njen sin Justin Gerry se je preselil v Evropo leta 1998, da bi študiral na biblijski šoli Calvary Chapel Bible College v Avstriji. Naslednji dve leti se je v času študija vozil v Celje, kjer je poučeval Sveto pismo. Čez dve leti se je preselil v Slovenijo in postal pastor.

Majhna skupina mladih, ki smo predali svoja življenja Jezusu, smo začeli zvesto proučevati Sveto pismo, da bi rasli v novem razmerju, ki smo ga imeli z Bogom. Ker se je število vernikov večalo, smo vložili prošnjo, da bi postali uradna cerkev v Republiki Sloveniji. Julija 2003 so nam ta status podelili in cerkev je dobila uradno ime Krščanska cerkev Kalvarija.

Na samem začetku smo se zbirali kar na prostem in ko nas je preganjalo slabo vreme, smo se prestavili v stanovanje naših misijonarjev. Kmalu smo to dnevno sobo prerasli in najeli prostor na Stari Dečkovi cesti 10 v Celju.
Po nekaj letih smo prerasli tudi ta prostor, saj smo se iz cerkve polne najstnikov počasi spremenili v cerkev mladih družin. A Gospod je bil še vedno z nami.

Na zelo nenavaden način nam je odprl vrata v sosednji stavbi na Stari Dečkovi 12. Tako imamo od leta 2007 v najemu celotno stavbo, kjer imamo dovolj prostora za več otroških skupin nedeljske šole in velik, čudovit vrt. Na njem letno izvajamo različne tabore, klube, piknike in lahko gostimo druge cerkve ter seminarje.

Po več kot dvanajstih letih zvestega služenja je Bog Justina leta 2012 poklical nazaj v Ameriko. Za njim je vlogo pastorja po daljši molitvi, iskanju Božje volje in posvetu starešin prevzel Aleš Lajlar.

Aleš je eden izmed prvih najstnikov, ki je Kristusu predal svoje življenje in deloval kot član nove celjske skupinice vernikov. V tem obdobju je spoznal tudi svojo ženo Whitney, ki je prišla z ameriško ekipo in poleti govorila mladim o Jezusu. Kmalu sta se poročila in skupaj odšla na biblijsko šolo Calvary Chapel Bible College na Madžarskem. Še preden je Justin odšel iz Slovenije, sta se vrnila v Celje, si tukaj ustvarila družino in dejavno sodelovala v cerkvi. Aleš je služil kot diakon in starešina več let, preden je postal pastor.

video posnetek duhovnega utripa iz leta 2016

Tudi v novi stavbi nam je z leti postalo vse tesneje. Zato smo leta 2016 podrli steno med osrednjim prostorom in zadnjo sobo, ki nam je do takrat služila za nedeljsko šolo. Tako smo povečali prostor, pridobili oder za pridigarje in našo slavilno skupino, nedeljsko šolo pa prestavili v druge pomožne prostore.

Zgodbe pa seveda še ni konec, saj naša cerkvena družina zvesto raste in se razvija. Nismo popolni, imamo pa popolnega in vsemogočnega Boga, ki nas vodi in ščiti ter podre vse, kar postavimo, ne da bi upoštevali njegovo voljo. Želimo, da je on vsak dan znova naš Gospod, zato se veselimo vseh novih sprememb, ki jih ima za nas, in upamo, da bomo prerasli še veliko stavb.

Kje smo dejavni danes?

Fusion je rock zbor za mlade, ki je nastal po navdihu podobnih zborov na Češkem in v drugih delih vzhodne Evrope, kjer so tovrstni zbori za mlade že dokaj uveljavljeni. Naša želja je, da bi mladi lahko odkrivali in uporabljali svoje glasbene talente, zato je zbor zasnovan tako, da se mladi lahko naučijo igrati različne inštrumente, peti ali dirigirati.

Fusion v Celju deluje že od leta 2012. Vsako leto pripravljamo različne koncerte, se udeležujemo festivala Fusiondary, ki včasih poteka v Sloveniji, vsakih par let pa poteka na Češkem.Vsako poletje organiziramo poletni Fusion tabor, kjer se nam pridruži ekipa iz Nashvilla, ZDA. Skupaj se naučimo zapeti in zaigrati 10 pesmi, ki jih na koncu tabora predstavimo na koncertu ali dveh.

Preberi več

Že vrsto let se trudimo, da prinesemo dobro novico evangelija v našo skupnost, kjer živimo in služimo. In eden izmed načinov, kako to počnemo, so naši angleški kampi. Otrokom želimo ponuditi zabaven in ne-tradicionalen način učenja angleščine, saj poteka veliko angleškega pogovora ravno izven učilnice.

Na vsakem kampu poskrbimo da imamo učitelje in pomočnike, ki so naravni angleški govorci (v večini primerih so to Američani), saj na takšen način otroci res izkusijo pristnost jezika. V sklopu učenja angleščine, pa tudi vedno pripravimo Svetopisemsko lekcijo, ki je prilagojena njihovemu starostnem obdobju.

Preberi več

Royal Rangerji oziroma Kraljevi izvidniki so bili ustanovljeni leta 1962 v ZDA, začetnik je Johnnie Barnes. Namen Royal Rangerjev je razvijati otroke in najstnike v zrele osebnosti s pomočjo skavtskih veščin. Razširjeni so v več kot 90-ih državah sveta. Največji odziv Royal Rangerjev je v Nemčiji, kjer je več kot 20.000 članov. Royal Rangerji v Sloveniji delujejo že od leta 2009, od jeseni 2017 pa deluje tudi rod v Celju

Srečanja Royal Rangerjev potekajo vsako drugo in četrto soboto v mesecu od 15.00 do 17.00 ure, v prostorih Krščanske cerkve Kalvarija, Stara Dečkova cesta 12, Celje. Predvideni so tudi izleti in sprehodi v širši okolici Celja.

Preberi več

Vprašanja, predlogi, mnenja:

Radi bi, da se povežete z nami, zato nam lahko pošljete kakršnokoli vprašanje, predlog, molitveno prošnjo, … Z veseljem vam bomo odgovorili. Hvala za vaše sporočilo.