Fusion

Fusion je rock zbor za mlade, ki je nastal po navdihu podobnih zborov na Češkem in v drugih delih vzhodne Evrope. Namenjen je mladim od 12. do 19. leta. Bistvo Fusiona ni popolna glasba, temveč glasbeno ustvarjanje mladih, izgrajevanje medsebojnih odnosov, uživanje v energiji in veselju ter odkrivanje pomena in globine življenja. Naša želja je, da bi vsak lahko odkril in uporabil svoje glasbene talente in pri tem osebnostno zrasel.

Fusion Celje

Fusion v Celju deluje že od leta 2012. Vsak teden se zbiramo na band vaji in vaji za zbor. Mladi, ki jih zanimajo rock instrumenti, se lahko naučijo igrati električno, akustično ali bas kitaro, bobne in klaviature. Ob tem skupaj odkrivamo njihove talente in se trudimo, da sami prevzamejo čim več obveznosti. Tako jih učimo tudi solo petja, dirigiranja, plesa in drugih oblik ustvarjanja preko video in foto vsebin. Vse seveda v divjem Fusion stilu.

Ker se čez leto veliko naučimo, prirejamo razne koncerte in na njih predstavljamo svoje delo in talente. Vsako leto se udeležimo tudi festivala Fusiondary. Le ta po navadi poteka v Sloveniji, vsakih nekaj let pa na Češkem. Tam sodelujemo in spoznavamo tudi druge Fusion zbore iz Evrope.

Fusion Celje tabor

Naš vrhunec leta je poletni tabor, ki poteka v začetku poletnih počitnic. Na njem se nam pridruži tudi ekipa iz Nashvilla v ZDA, ki močno popestri celotno dogajanje. Skupaj se naučimo zapeti in zaigrati 10 pesmi, ki jih na koncu tabora predstavimo na koncertu ali dveh.

Na našem YouTube kanalu lahko najdete utrinke iz naših taborov, prav tako pa smo posneli kar nekaj glasbenih videov, kjer smo se neverjetno zabavali.

POSNETKI FUSIONA NA NAŠEM YOUTUBE KANALU

Okolje, ki ga ustvarjamo

Vsi voditelji na Fusionu smo kristjani in imamo na vsaki vaji čas, ko podelimo kakšno izkušnjo iz svojega življenja ali misel iz Svetega pisma. Vera je del življenja vsakega voditelja, vendar dajemo mladim vedno vedeti, da je to osebna izbira in nihče ni nikoli primoran sodelovati ali se udeležiti nečesa, kar se njemu ne zdi prav. Želimo si ustvariti varno okolje, kjer so mladi lahko, kdor so, kjer lahko spoznajo nove prijatelje in se počutijo sprejete.

Nekaj naših Fusion voditeljev:

DOROTEJA KOLAR
DOROTEJA KOLARVodja Fusiona
Jezusa sem spoznala preko Fusiona, zdaj pa imam ta privilegij, da lahko v mlade vlagam prav preko tega poslanstva.
WHITNEY LAJLAR
WHITNEY LAJLAR Vodja zbora
Glasba je velik del mojega življenja in zelo uživam, ko lahko mlade učim petja in ko skupaj ustvarjamo čudovite melodije.
URH KOLAR
URH KOLAR Vodja banda
Nekaj najlepšega je videti mlade prvič držati v rokah inštrument in jih videti, kako osvajajo nove spretnosti.

Povežite se z našim Fusionom na drugih omrežjih in kanalih

Če imate kakšno vprašanje, ali se želite vključiti v Fusion, nam prosim pišite: