Arhiv vseh učenj, ki so bila posneta v Krščanski cerkvi Kalvariji od leta 2013

Na tej strani je zbran arhiv svetopisemskih učenj od začetka leta 2013. Učenja se vrstijo po kronološkem redu od zadnjega objavljenega, do čisto prvega, če bi želeli iskati tako daleč nazaj. Razpored v arhivu učenj ni narejen po specifičnih temah ali knjigah Svetega pisma. Če jih želite iskati razporejene, pojdite v MENI. Učenja, posneta pred koncem leta 2017 so na voljo samo v avdio obliki. Žal nam tudi v nekaterih novejših učenjih občasno iz posnetkov ni uspelo narediti video oblike.

Ne glede na to, si želimo, da vas spodbudijo, izgradijo in navdihnejo za pravo krščansko življenje, ko sledite Jezusu, vašemu Gospodu in Odrešeniku.

Zmagovito življenje v Jezusu
(2. Samuelova knjiga 5:6-6:23)

Aleš Lajlar, 12. oktobra, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

Ko je David postal kralj nad celotnim Izraelom, so se v njegovem življenju začele vrstiti mnoge zmage. Prav tako imamo kristjani obljubo, ko dovolimo Jezusu, da zavlada nad našim celotnim življenjem, bomo imeli zmago nad grehom in našim sovražnikom duše; Satanom. Jezus nam je to povedal takole: "Tat prihaja samo zato, da krade, kolje in uničuje. Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju. Jaz sem dobri pastir. Dobri pastir da svoje življenje za ovce." (Janezov evangelij 10,10-11)
Njegova želja je, da mu popolnoma zaupamo kot našemu pastirju, ter mu dovolimo, da nas vodi v obilno življenje, ki ga ima pripravljenega za nas. Vse kar si želi od nas je, da poslušamo njegov glas in mu sledimo: "Moje ovce poslušajo moj glas; jaz jih poznam in hodijo za menoj." (Janezov evangelij 10,27)

Prisluhni ali prenesi učenje

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« David postane kralj Davidove zmage »