Smo družina, ki pripada Jezusu, ker je on ponesel našo krivdo na KALVARIJO,
da prejmemo novo življenje v obilju.

V slovenščini beseda “kalvarija” pomeni prenašati oz. iti skozi trpljenje in bolečino, mi pa vemo, da to ni namen naših življenj, saj je bil Kristus tisti, ki je trpel zaradi naše krivde. Zato je Kristus naš temelj!

Preberite več o tem

Kdo smo

Smo Kristusovi učenci, ki želijo živeti življenja, predana Jezusu Kristusu, vsak dan in na vsakem področju. Kristus ni le naš Rešitelj, ampak je tudi Gospod oz. naš Gospodar. Svoja življenja mu vračamo, ker je on prvi dal svoje življenje za nas.

Zbiramo se z namenom, da se med seboj spodbujamo in krepimo, oznanjamo evangelij, skupaj slavimo in spoznavamo Boga. Apostol Pavel namreč pravi:

“Kristusova beseda naj bogato prebiva med vami. V vsej modrosti se med seboj poučujte in spodbujajte. S psalmi, hvalnicami in duhovnimi pesmimi v svojih srcih hvaležno prepevajte Bogu.” Pismo Kološanom 3,16

Povezujemo se tudi z drugimi krščanskimi cerkvami po Sloveniji in po vsem svetu, saj smo mnenja, da smo vsi skupaj del Kristusove slovenske cerkve in kot Slovenci del Kristusove svetovne cerkve.

V svoje okolje se vključujemo predvsem s programi za mlade, s katerimi izgrajujemo mlade generacije, jim pomagamo spoznavati Boga in razmišljati globlje, dajemo pa jim tudi priložnost, da se naučijo zdravo preživljati prosti čas, brez drog in alkohola.

Krščanska cerkev Kalvarija

Krščanska cerkev Kalvarija je protestantska cerkev, ki je del mednarodnega gibanja krščanskih cerkva Calvary Chapel in ne pripada nobeni denominaciji. Na svetu obstaja več kot 2000 cerkva Calvary Chapel, vendar je vsaka cerkev samostojna. Skupna nam je ljubezen do Boga in želja, da služimo ljudem. Verjamemo, da cerkev ni organizacija, temveč skupina (družina) ljudi, ki so zedinjeni v veri v Jezusa Kristusa. On je glava cerkve, Sveto pismo pa je temelj vsega, kar verjamemo in delamo.

Zato vsako nedeljo preučujemo Sveto pismo, med tednom pa v različnih biblijskih skupinah, da bi živeli tako, kot nas uči Gospod. Poleg močnega poudarka na Božji besedi hrepenimo po delovanju Svetega Duha v naših vsakodnevnih življenjih prek njegovih darov in sadov.

Naši voditelji

ALEŠ LAJLAR
ALEŠ LAJLARPastor / Starešina
Po Božji milosti sem to, kar sem, in njegova milost, ki mi je bila dana, ni postala prazna. Hvala Bog, da me vedno vodiš in paziš name.
NINA ČIŽIČ
NINA ČIŽIČ Vodja slavljenja in nedeljske šole
Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka. Slavim ga s pesmijo, poučevanjem otrok, prebiranjem njegove besede, iskanjem njegove bližine …
URH KOLAR
URH KOLAR Mladinski vodja
V najstniških letih me je Jezus prestavil iz teme v luč. V privilegij mi je deliti Božjo dobro novico z mladimi.

Povežite se z nami na drugih omrežjih in kanalih

Naš kanal na omrežju YouTube iz tedna v teden pridno raste, saj dodajamo naša nedeljska bogoslužja ter druga obvestila in učenja. Če nam želite slediti na Facebooku ali Instagramu, ste več kot dobrodošli. Lahko nam pošljete elektronsko sporočilo ali pa uporabite kontaktni obrazec, ki vam je na voljo spodaj. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Veseli bomo vaših molitvenih prošenj ali sporočil:

  »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni.

  Jezus Kristus (Evangelij po Janezu 14,6)

  Dejstvo pa je, da je Kristus zares vstal od mrtvih in je bil prvi izmed vseh, ki bodo nekega dne še vstali.

  Apostol Pavel (1. Korinčanom 15,20 ZNZ)

  Vse, kar Bog od mene želi, sem pripravljen storiti, zaradi Kristusa, ki mi daje potrebno moč.

  Apostol Pavel (Filipljanom 4,13 ZNZ)