ROYAL RANGERS

Royal Rangerji ponujamo otrokom in mladim alternativno preživljanje prostega časa v naravi, urjenje v taborniških veščinah, predvsem pa spoznavanje Boga in izgradnjo osebnega odnosa z njim. Pri Rangerjih želimo otroke voditi k Jezusu, jih obdržati pri Jezusu in jih narediti pripravljene za delo za Jezusa. Naša strategija je torej hoditi v moči Duha po sledeh Kristusa, jasnemu cilju naproti. Imamo pa tudi zlato pravilo, ki se glasi:

“Tako torej vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim!”
Zlato pravilo Royal Rangerjev, Evangelij po Mateju 7,12

Royal Rangerji po svetu in pri nas

Royal Rangerji oziroma Kraljevi izvidniki so bili ustanovljeni leta 1962 v ZDA, začetnik je Johnnie Barnes. Njihov namen je razvijati otroke in najstnike v zrele osebnosti s pomočjo skavtskih veščin. Razširjeni so v več kot 90-ih državah sveta. Največji odziv Royal Rangerjev je v Nemčiji, kjer je več kot 20.000 članov. Royal Rangerji v Sloveniji delujejo že od leta 2009, od jeseni 2017 pa deluje tudi rod v Celju.

Naša srečanja potekajo vsako drugo in četrto soboto v mesecu, od 15. do 17. ure, v prostorih Krščanske cerkve Kalvarija, Stara Dečkova cesta 12, Celje. Nanje ste prisrčno vabljeni vsi otroci od 6. do 14. leta starosti.

NAŠA Facebook stran

Royal Ranger tabor

V Sloveniji imamo 5 rodov Royal Rangerjev. Čeprav smo močno razpršeni, med seboj dobro sodelujemo, saj vsako leto preživimo skupni poletni tabor, občasno pa tudi kakšnega zimskega. Na njem otroci rastejo v svoji samostojnosti in krepijo svojega duha. Starejši, kot postajajo, bolj samostojno si morajo postaviti šotore za spanje, skupni prostor z delovno postajo (mizo) in kuriščem, kuhati in pomivati posodo, držati red in čistočo… Ob vsem tem pa izkušajo naravo z veslanjem po reki, spuščanjem po leteči lisici (samostojno izdelani zip line), plezanjem po skalah in spuščanjem po vrvi, orientacijskimi pohodi… vsem, kar nam trenutna lokacija pač omogoča. Ker je duhovna rast velik del našega druženja, ob vsem tem tudi spoznavamo Božjo besedo, slavimo Boga in poglabljamo svoj osebni odnos z njim. Tako iz otrok vzgajamo odgovorne in samostojne osebe in voditelje.

Royal rangerji slovenija na facebooku
NASTJA ŠARKAN
NASTJA ŠARKANVodja Rangerjev
Od nekdaj mi je bilo v veselje delo z otroki. To, da smo Royal Rangerji, pa nas spodbuja, da skupen čas preživimo v Božjem stvarstvu – naravi. Ko vidim kako se otroci učijo veščin in resnice ter rastejo v spoznanju Boga, mi srce napolni radost in hvaležnost.
TANJA PANGERL
TANJA PANGERL Pomočnica vodje
Druženje z otroki in mladimi mi je v veliko veselje, še posebej, če lahko z njimi delim Besedo življenja, Jezusa, na praktičen in izkustven način, kjer tudi preko narave in Rangerskih aktivnosti odkrivamo lepoto Boga.
FRANCI ŠARKAN
FRANCI ŠARKAN Pomočnik vodje
Kot otrok sem bil del taborikov, vednar so mi Royal Rangerji zelo hitro prirasli k srcu, ker se tam mladi naučijo ne samo tega, kako pripraviti ogenj ali šotor, ampak tudi kako biti boljši človek in boljši sledilec Jezusa Kristusa.

Želiš več informacij o Royal Rangerjih in njihovih taborih?

Samo vpiši svoje ime, svoj email in kaj te zanima, ter bo eden izmed naših vodji, stopil s tabo v kontakt z več informacijami.
  Kajti vse Pismo je navdihnil Božji Duh in je koristno, ker nas uči, kako spoznati resnico, uvideti svojo krivdo, kako se temeljito lahko spremenimo in živimo tako, da bomo lahko obstali pred Bogom.

  Apostol Pavel (2. Pismo Timoteju 3,‬16 ZNZ)

  Zato, otroci moji, ljubimo se med seboj: ne s praznimi besedami, ampak z ljubeznijo, katero dokazujemo z dejanji in z vso iskrenostjo.

  Apostol Janez (1. Janezovo pismo 3,18 ZNZ)

  Če pa komu med vami manjka modrosti, naj si jo izprosi od Boga. Saj veste, kako rad in kako obilno daje Bog, ne da bi nam kaj očital, če ga prosimo. Gotovo bo uslišal vašo molitev.

  Jezusov brat Jakob (Jakobovo pismo 1,5 ZNZ)