Arhiv vseh učenj, ki so bila posneta v Krščanski cerkvi Kalvariji od leta 2013

Na tej strani je zbran arhiv svetopisemskih učenj od začetka leta 2013. Učenja se vrstijo po kronološkem redu od zadnjega objavljenega, do čisto prvega, če bi želeli iskati tako daleč nazaj. Razpored v arhivu učenj ni narejen po specifičnih temah ali knjigah Svetega pisma. Če jih želite iskati razporejene, pojdite v MENI. Učenja, posneta pred koncem leta 2017 so na voljo samo v avdio obliki. Žal nam tudi v nekaterih novejših učenjih občasno iz posnetkov ni uspelo narediti video oblike.

Ne glede na to, si želimo, da vas spodbudijo, izgradijo in navdihnejo za pravo krščansko življenje, ko sledite Jezusu, vašemu Gospodu in Odrešeniku.

Davidov padec z Batšébo in Božje odpuščanje
(2. Samuelova knjiga 11:1-12:31)

Aleš Lajlar, 26. oktobra, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

V Davidovem življenju sta najbolj poznana dva ključna dogodka. Prvi, za katerega je slišal skoraj vsakdo, je njegova zmaga nad velikanom Goljatom, ki je zasramoval Izraelovega Boga. Tukaj imamo neverjeten primer vere in zaupanja v Boga, tudi ko vse okoliščine nasprotujejo logiki.
Drug dogodek pa ni slaven zaradi velikega uspeha ali vere, ampak zaradi velikega padca, ko je David prešuštvoval z ženo Urijaja. Čeprav je bil Davidov padec velik, je pa še vedno večja Božja milost in odpuščanje, katero je Bog izkazal svojemu služabniku. Sveto Pismo nam tako pravilno kaže Boga, ko izrazi, da je On ljubezen, vendar ne smemo nikoli pozabiti, da je tudi popolnoma pravičen in svet. Zato Bog ni mogel dopustiti, da bi Davidov greh šel mimo neopazno, ampak je David moral nositi posledice svojega greha. Vendar lahko vidimo Davidovo srce, ko se končno pokesa svojega greha v Psalmu 32.

Prisluhni ali prenesi učenje

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« Davidove zmage Upor Davidovih sinov »