Arhiv vseh učenj, ki so bila posneta v Krščanski cerkvi Kalvariji od leta 2013

Na tej strani je zbran arhiv svetopisemskih učenj od začetka leta 2013. Učenja se vrstijo po kronološkem redu od zadnjega objavljenega, do čisto prvega, če bi želeli iskati tako daleč nazaj. Razpored v arhivu učenj ni narejen po specifičnih temah ali knjigah Svetega pisma. Če jih želite iskati razporejene, pojdite v MENI. Učenja, posneta pred koncem leta 2017 so na voljo samo v avdio obliki. Žal nam tudi v nekaterih novejših učenjih občasno iz posnetkov ni uspelo narediti video oblike.

Ne glede na to, si želimo, da vas spodbudijo, izgradijo in navdihnejo za pravo krščansko življenje, ko sledite Jezusu, vašemu Gospodu in Odrešeniku.

Upor Davidovih sinov
(2. Samuelova knjiga 13:1-17:14)

Aleš Lajlar, 2. novembra, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

Kako se mi soočimo z ljudmi, ki so nas prizadeti ali oškodovali nekoga, ki ga ljubimo? Ali se izogibamo te osebe, kuhamo zamero in dovolimo, da ga v srcu preziramo in sovražimo? Mogoče mu na zunaj odpustimo in smo celo prijazni do njega na javnih mestih, vendar v privatnem življenju ne želimo imeti ničesar z njimi. To poimenuje Sveto pismo GRENKOBA in nas zelo jasno svari, ko pravi: "Pazite, da nihče ne ostane brez Božje milosti, da ne bo pognala nobena grenka korenina, ki bi povzročila zmedo in bi se z njo mnogi omadeževali." (Hebrejcem 12,15)
Če imamo grenkobo v srcu do druge osebe, se moramo soočiti z dejstvom, da bomo mi povzročali zmedo in bomo omadeževali ljudi okrog nas. Bog pa nas kliče k enotnosti in si ne želi, da bi bili razdvojeni, ločeni in sovražni do drug drugega. Tako sprejmimo spodbudo, ki nam jo daje apostol Pavel in si jo vzemimo k srcu: "Zato vas jaz, jetnik v Gospodu, opominjam, da živite vredno klica, s katerim ste bili poklicani, v vsej ponižnosti, krotkosti in potrpežljivosti. V ljubezni prenašajte drug drugega. Prizadevajte si, da ohranite edinost Duha z vezjo miru." (Pismo Efežanom 4,1-3)

Prisluhni ali prenesi učenje

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« Davidov padec z Batšébo in Božje odpuščanje Absalomov padec in Davidova vrnitev na prestol. »