Arhiv vseh učenj, ki so bila posneta v Krščanski cerkvi Kalvariji od leta 2013

Na tej strani je zbran arhiv svetopisemskih učenj od začetka leta 2013. Učenja se vrstijo po kronološkem redu od zadnjega objavljenega, do čisto prvega, če bi želeli iskati tako daleč nazaj. Razpored v arhivu učenj ni narejen po specifičnih temah ali knjigah Svetega pisma. Če jih želite iskati razporejene, pojdite v MENI. Učenja, posneta pred koncem leta 2017 so na voljo samo v avdio obliki. Žal nam tudi v nekaterih novejših učenjih občasno iz posnetkov ni uspelo narediti video oblike.

Ne glede na to, si želimo, da vas spodbudijo, izgradijo in navdihnejo za pravo krščansko življenje, ko sledite Jezusu, vašemu Gospodu in Odrešeniku.

Pashalno jagnje, reši Izraelce. Prehod skozi Rdeče morje
(2. Mojzesova knjiga 12:1-15:21)

Aleš Lajlar, 12. maja, 2013
Serija učenj: 2. Mojzesova knjiga , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

Zadnja nadloga je pomor vseh prvorojencev, vendar Bog pove kako se naj rešijo Izraelci. Vzamejo naj brezmadežno jagnje, ga ubijejo in njegovo kri namažejo na podboje vrat. Tako so Izraelci rešeni in odidejo iz dežele. Faraon si premisli in jih z vojsko zasleduje v puščavo, kjer Bog razdeli Rdeče morje, da se lahko Izraelci rešijo, vojska pa jih zasleduje, vendar Bog utopi celotno vojsko v morju.

Prisluhni ali prenesi učenje

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« Bog sodi Egipt z 10 nadlogami Deset Božjih zapovedi in druga določila »