kamp2Že vrsto let se trudimo, da prinesemo dobro novico evangelija v našo skupnost, kjer živimo in služimo. In eden izmed načinov, kako to počnemo, so naši angleški kampi. Otrokom želimo ponuditi zabaven in ne-tradicionalen način učenja angleščine, saj poteka veliko angleškega pogovora ravno izven učilnice. Na vsakem kampu poskrbimo da imamo učitelje in pomočnike, ki so naravni angleški govorci (v večini primerih so to Američani), saj na takšen način otroci res izkusijo pristnost jezika. V sklopu učenja angleščine, pa tudi vedno pripravimo Svetopisemsko lekcijo, ki je prilagojena njihovemu starostnem obdobju. 

Potek kampa:

  • Zjutraj se zberemo in začnemo dan s kakšno družabno igro za sprostitev in za spoznavanje med saboj.
  • Potem sledi samo učenje angleščine, kjer se otroci razdelijo v razrede po svojem znanju angleščine. Ponavadi imamo štiri razrede: začetniški, nadaljevalni, višji nadaljevalni in naprednejši. Učenje traja v dveh sklopih po uro in pol, z vmesnimi odmori in malico (približno 4 šolske ure).
  • Za učenjem sledi glasba, kjer prepevamo različne otroške pesmi in se zraven učimo kretnje. 
  • Nato pa imamo Svetopisemsko lekcijo, kjer se pogovarjamo o različnih tematikah, ki so pereče za njihova leta. Prav tako se po lekciji razdelimo v manjše skupine in damo priložnost vsakemu, da pove svoje mnenje in tudi kaj vpraša.
  • Sledi kosilo… ki se včasih zdi, da je najljubši del kampa za večino otrok
  • Popoldan pa imamo tematske dejavnosti, kjer se predvsem zabavamo, igramo, tekmujemo in seveda trudimo da čim več govorimo angleško.