uvodna_geneza_735x490
1 Mojzesovi knjigi se reče tudi Geneza, kar v prevodu pomeni začetek. 1 Mz. knjiga je resnično začetek vsega. Začetek vesolja, zemlje,  vsega, kar vidimo okoli sebe – torej stvarstva. Prav tako je to začetek človeka. Obenem je to začetek greha, torej padec človeka in pa tudi prva napoved odrešenika. Začetek prve civilizacije, jezika, kulture itd. In pa začetek nastajanja novega naroda, ki ga kasneje poimenujemo  Izrael.

David postane kralj
(2 Samuel 1:1-5:5)

Aleš Lajlar, 5. oktober, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

David se je po zelo temačnem obdobju, ko je živel pri Filistejcih šestnajst mesecev, končno vrnil nazaj k Bogu. To je naredil takrat, ko je skoraj izgubil vse in edini, ki mu je lahko pomagal, je bil Bog. David ga je v svoji stiski klical in njegov nebeški Oče se je odzval. Sedaj pa je nastopil čas, da David stopi v vlogo kralja, za katero je bil maziljen kakšnih 15 let nazaj. Vendar David ne vzame kraljestva na silo, ampak prepusti Bogu, da on to uresniči ob svojem času in na svoj način. Ljudstvo se mora samo odločiti, da bo postal njihov kralj.
Prav tako se tudi Davidov sin Jezus, nikoli ne bo vsilil v naše življenje, vendar bo počakal, da mu odpremo življenje in ga prosimo, da postane naš kralj. Vprašanje, ki pa se nam postavi je; ali bo Jezus kralj samo v majhnem delu našega življenja (kot je bil David kralj v Hebronu za sedem let), ali mu bomo predali vajeti in ga povabili, da vlada nad našim celotnim življenjem?

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« Davidovi vzponi in padci, preden postane kralj Zmagovito življenje v Jezusu »