uvodna_geneza_735x490
1 Mojzesovi knjigi se reče tudi Geneza, kar v prevodu pomeni začetek. 1 Mz. knjiga je resnično začetek vsega. Začetek vesolja, zemlje,  vsega, kar vidimo okoli sebe – torej stvarstva. Prav tako je to začetek človeka. Obenem je to začetek greha, torej padec človeka in pa tudi prva napoved odrešenika. Začetek prve civilizacije, jezika, kulture itd. In pa začetek nastajanja novega naroda, ki ga kasneje poimenujemo  Izrael.

Zmagovito življenje v Jezusu
(2 Samuel 5:6-6:23)

Aleš Lajlar, 12. oktober, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

Ko je David postal kralj nad celotnim Izraelom, so se v njegovem življenju začele vrstiti mnoge zmage. Prav tako imamo kristjani obljubo, ko dovolimo Jezusu, da zavlada nad našim celotnim življenjem, bomo imeli zmago nad grehom in našim sovražnikom duše; Satanom. Jezus nam je to povedal takole: "Tat prihaja samo zato, da krade, kolje in uničuje. Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju. Jaz sem dobri pastir. Dobri pastir da svoje življenje za ovce." (Janezov evangelij 10,10-11)
Njegova želja je, da mu popolnoma zaupamo kot našemu pastirju, ter mu dovolimo, da nas vodi v obilno življenje, ki ga ima pripravljenega za nas. Vse kar si želi od nas je, da poslušamo njegov glas in mu sledimo: "Moje ovce poslušajo moj glas; jaz jih poznam in hodijo za menoj." (Janezov evangelij 10,27)

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« David postane kralj Davidove zmage »