uvodna_geneza_735x490
1 Mojzesovi knjigi se reče tudi Geneza, kar v prevodu pomeni začetek. 1 Mz. knjiga je resnično začetek vsega. Začetek vesolja, zemlje,  vsega, kar vidimo okoli sebe – torej stvarstva. Prav tako je to začetek človeka. Obenem je to začetek greha, torej padec človeka in pa tudi prva napoved odrešenika. Začetek prve civilizacije, jezika, kulture itd. In pa začetek nastajanja novega naroda, ki ga kasneje poimenujemo  Izrael.

Upor Davidovih sinov
(2 Samuel 13:1-17:14)

Aleš Lajlar, 2. november, 2014
Serija učenj: 2. Samuel , Srečanje: Nedeljsko bogoslužje

Kako se mi soočimo z ljudmi, ki so nas prizadeti ali oškodovali nekoga, ki ga ljubimo? Ali se izogibamo te osebe, kuhamo zamero in dovolimo, da ga v srcu preziramo in sovražimo? Mogoče mu na zunaj odpustimo in smo celo prijazni do njega na javnih mestih, vendar v privatnem življenju ne želimo imeti ničesar z njimi. To poimenuje Sveto pismo GRENKOBA in nas zelo jasno svari, ko pravi: "Pazite, da nihče ne ostane brez Božje milosti, da ne bo pognala nobena grenka korenina, ki bi povzročila zmedo in bi se z njo mnogi omadeževali." (Hebrejcem 12,15)
Če imamo grenkobo v srcu do druge osebe, se moramo soočiti z dejstvom, da bomo mi povzročali zmedo in bomo omadeževali ljudi okrog nas. Bog pa nas kliče k enotnosti in si ne želi, da bi bili razdvojeni, ločeni in sovražni do drug drugega. Tako sprejmimo spodbudo, ki nam jo daje apostol Pavel in si jo vzemimo k srcu: "Zato vas jaz, jetnik v Gospodu, opominjam, da živite vredno klica, s katerim ste bili poklicani, v vsej ponižnosti, krotkosti in potrpežljivosti. V ljubezni prenašajte drug drugega. Prizadevajte si, da ohranite edinost Duha z vezjo miru." (Pismo Efežanom 4,1-3)

Preteklo učenje: Naslednje učenje:
« Davidov padec z Batšébo in Božje odpuščanje Absalomov padec in Davidova vrnitev na prestol. »