Fusion je rock zbor za mlade, ki je nastal po navdihu podobnih zborov na Češkem in v drugih delih vzhodne Evrope, kjer so tovrstni zbori za mlade že dokaj uveljavljeni. Naša želja je, da bi mladi lahko odkrivali in uporabljali svoje glasbene talente, zato je zbor zasnovan tako, da imajo najstniki priložnost preskusiti različna glasbila, peti solo dele pesmi in celo opravljati delo zborovodje.

Izbor pesmi je seveda ključnega pomena. Radi bi, da so pesmi, ki jih pojemo in igramo, pesmi, ki jih mladi poznajo, se z njimi poistovetijo in jih radi poslušajo. Zato je poudarek na sodobni rock in pop glasbi. Petje v našem zboru je zabavno,toda vaja dela mojstra in zato se nam zdi pomembno, da člani zbora in spremljevalne glasbene skupine redno hodijo na vaje. Na ta način se ustvari tudi občutek skupnosti, ki se čez čas izkaže ne le kot bistven del zborovskega dela, temveč bistven del naših življenj. Skozi leto se pripravljamo, saj želimo na koncu vsakega šolskega obdobja pripraviti zabaven in tudi kar se da kvaliteten koncert za naše prijatelje, znance in starše.

V sklopu Fusiona smo v zadnjih dveh letih izvedli dva poletna kampa, kjer se v sklopu enega tedna poskušamo naučiti okoli deset pesmi in jih potem prav tako pokazati na koncertu. Zato se res intenzivno pripravljamo (in zraven tudi zabavamo), saj si želimo veliko doseči in postati še boljši.
Lahko si pa tudi sami pogledate, kako potekajo kampi, ter prav tako dobite sliko samega Fusiona med letom: FUSIONCAMP

Vsi voditelji na Fusionu so kristjani, ki se trudijo živeti po krščanskih načelih iz Svetega pisma. Zato si na vsaki vaji vzamemo približno deset minut, kjer podelimo kakšno izkušnjo iz svojega življenja, ali misel iz Svetega pisma. Želimo si posredovati pozitivne, biblijske lekcije za življenje, da se lahko mladi bolje soočijo z težavami in problemi s katerimi se danes srečujejo. Vera je del življenja vsakega voditelja, vendar dajemo mladim vedno vedeti, da je to osebna izbira in nihče ni nikoli primoran sodelovati ali se udeležiti nečesa, kar se njemu ne zdi prav.